Pro Progressione

Pro Progressione

Mit csinál egy kulturális menedzser? - 6. rész

2021. március 01. - Pro Progressione

cult_men_6.png

Kulturális menedzsereink sokféle projekten dolgoznak, de éppen azért, mert ennyire sok tapasztalatot szereznek, előbb-utóbb felmerül bennük a kérdés: mi marad ki a projektek sorából, ami izgalmas kihívás lenne vagy érdekes témát járna körül? 

Eheti kérdésünk tehát: Van olyan álomprojekt a fejedben, amit szívesen megvalósítanál? Ha igen, mi lenne a témája?

Erre a kérdésre keressük a héten a választ a PP csapatával: Sárával (PP Arts), Gergővel (PP Cult), Katival (PP Social), Vikivel (PP Sound) és Barnával, a PP vezetőjével.

Sára:
"Rettentő nehéz kérdés. Nagyon foglalkoztatnak az irodalmi és az alternatív színházi projektek, de hosszú évekig tanultam zenét is, így azt sem hagynám ki. Alapvetően egyszer szeretnék egy olyan projektet csinálni, amiben a gender studies a fő irány, és ebből a szempontból kiindulva értelmeznénk újra például egy irodalmi művet színházi formában, kisfilmekkel kiegészítve – és a háttérzenét én játszanám fuvolán. Számomra különösen fontos, hogy a fiatal(abb) korosztályhoz is tudjak szólni – nem véletlenül élveztem annyira évekkel ezelőtt a szakdolgozatom megírását is, ami a populáris kultúra egyik „gyöngyszemének” gender szempontú szétcincálása volt (és én nyertem).  

Amit összességében elmondhatnék, hogy azok a fejemben az „álomprojektek”, amiknek nem csak a papírmunkáját vagy szervezési részét végzem, hanem az alkotási folyamatában is részt vehetek – aminek szinte minden részét tudom élvezni."  

Gergő:
"Mindig nagyon izgatott az orvostudomány és annak hatásai
 a társadalomra, a halálhoz fűződő viszonyunkra, vagy hogy hogyan gondolunk a saját (vagy mások) testünkre. Ez tulajdonképpen egy kimeríthetetlen téma, hiszen ma is napról-napra változik, folyamatosan újraalkotjukújragondoljuk ezt a viszonyt. Bármi ehhez kapcsolódó projektet szívesen megvalósítanék."

Kati:
"Van, és már kész is a projektjavaslat. A témája kulturális menedzsment képzés."

Viki:
"Régóta nézegetem a szlovák Biela Noc (Fehér éjszaka) rendezvényt, ami Kassán és Pozsonyban van évente egyszer. Az esemény egy hétvégén keresztül hatalmas kortárs köztéri szobrokat helyez el a városban: téren, uszodában, bárhol. Egyszer szeretnék egy hasonlót megvalósítani Budapesten is. Valamilyen nagy meghökkentő művekkel  " 

Barna:
"Nagyon szeretnék Afrikában dolgozni, tulajdonképpen az az egyetlen kontinens ami kimaradt eddig. Pedig azt láttam, hogy ha valahol szükség lenne a kulturális menedzserek munkájára, akkor az éppen ez a régió. Sok a potenciál, a tehetség és az igény is, de ezek nem érnek össze s a mi feladatunk a hidak felépítése..."

Amint látjátok, sok izgalmas ötlet pattan ki kulturális menedzsereink fejéből, amelyek szerencsére nem akadnak el feltétlenül az álmok szintjén. Ahogy az a válaszokból kiderül, Kati projektje már a kidolgozás fázisában jár, mi pedig nagyon drukkolunk, hogy mihamarabb meg is valósuljon - a legnagyszerűbb partnerekkel együttműködésben!

Jövő héten új kérdéssel térünk vissza: Mi volt a legnagyobb kihívás eddigi munkád során? 

A bejegyzés trackback címe:

https://proprogressione.blog.hu/api/trackback/id/tr916446034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása